Henkilökunta

Sukelluskurssit ja sukkellusvarusteet

Sukelluskeskuksen tiimin jäsenet

Löydät tiimin jäsenet myös Sukelluskeskuksen Facebook– ja Instagram-sivuilta.

Tomi Väisänen

Dive Center Manager
SSI Dive Control Specialist Instructor
PADI Master Scuba Diver Trainer
SSI Technical Extended Range instructor

Tomi kävi peruskurssin 2004 ja siirtyi 6 vuotta myöhemmin kouluttajapolulle kolmen eri koulutusjärjestelmän puitteissa CMAS, PADI ja nykyään SSI. Harrastus lähti ns. käsistä ja 2013 Oulun Sukelluskeskus sai alkunsa. Tomi hyörii keskuksella milloin missäkin roolissa, huoltamassa, kouluttamassa, myymälässä, oppaana, säiliön täyttäjänä, somettajana ja neuvonantajana. Veden alla oleminen itsessään on jo niin rentouttavaa, että kohteella ei enää ole väliä. Arjen kiireet jää pinnalle ja veden alla odottaa painottomuus ja rauhallisuus sekä ihmeelliset otukset.

Anne Väisänen

SSI Divemaster Instructor
PADI Master Scuba Diver Trainer
SSI Extended Range Trimix Diver

Anne aloitti sukeltamisen 2004 Thaimaan vesissä. Sukeltamisesta tuli niin kivaa, että Anne päätti lähteä oppimaan kouluttajan uraa ja myöhemmin yhdessä Tomin kanssa perusti Oulun Sukelluskeskuksen. Kokemusta vuosien varrella on kertynyt useamman sadan sukelluksen verran ja nykyään Annen löytää mm. Sidemount sukeltajien ”lahkosta”. Sukeltamisessa Annea kiehtoo vedenalainen rauha, elämyksellisyys ja vesi elementtinä. Anne kouluttaa pääosin peruskursseja ja erikoiskursseja.

Samuli Kaakinen

SSI Advanced Open Water Instructor
SSI Extended Range Trimix Diver
Huollot

Samulin sukellusura alkoi vuonna 2009. Samuli on sukellellut niin Suomen kuin Norjan vesissä vuosien varrella ja sukeltamisessa häntä kiehtoo erityisesti rentoutuminen ja hylyt. Samuli on vannoutunut Sidemount sukeltaja ja hän tietääkin niin varusteista kuin Sidemount sukeltamisesta lähes kaiken. Samulia kiinnostaa erityisesti kaikki sukeltamiseen liittyvä tekniikka ja varusteet.

Teemu Tapio

SSI Open Water Instructor
IANTD Recreational Trimix Diver
SSI Photo & Video Specialty Instructor

Teemu aloitti sukeltamisen vuonna 2012. Miehen selässä on nähty sinkkupulloa, tuplasettiä ja kädessä kulkee tällä hetkellä mukana kamera. Teemun mielestä parasta sukeltamisessa on katselijaa odottava vedenalainen maailma. Valokuvaus on Teemun viimeisin villitys ja hyviä vinkkejä valokuvaukseen liittyen kannattaa käydä häneltä kysymässä.

Antti Smal

SSI Open Water instructor
SSI Extended Range Trimix Diver
SSI Photo & Video Specialty Instructor

Antti aloitti sukeltamisen 2008. Harrastus on vienyt häntä ympäri maailmaa ja sepä juuri onkin Antin mielestä parasta sukeltamisessa. Antti tykkää hylyistä, luonnon muodostelmista, koralleista ja painottomuudesta veden alla. Vedenalainen valokuvaus on yksi hänen suurimmista intohimoista. Antti on äärettömän sosiaalinen ja häneltä voi kuulla mitä uskomattomampia tarinoita niin sukeltamisesta kuin muutenkin. Anttia kannattaa jututtaa erityisesti valokuvauksesta ja sukeltamaan aloittamisesta.