ETUSIVU   |   SUKELLUSKURSSIT   |   SUKELLUSMATKAT   |   VERKKOKAUPPA   |   USEIN KYSYTTYÄ   |   YHTEYSTIEDOT

 

Etusivu > Sukellusmatkat

Malediivien Pelagic Encounters liveaboard-joulusafari 19.-28.12.2015

Sukeltamaan turkooseille atolleille
jouluna 2015

Täynnä!

  Kohteina mm. Fish Head, Fotteyo Kandul ja Guraidhoo Kandu South

Tämän matkan yhteydessä rahoitustarjous TUOHI MasterCard:

 • 6 tai 10 kk korotonta maksuaikaa tasaerin

Tarjous voimassa vain uusille TUOHI-asiakkaille. Tilinhoitomaksu 5 € / kk peritään. Lisätietoja kortista verkossa ja tarjouksesta meiltä.


Malediivit on Intian valtameren saarivaltio, joka koostuu 26 atollista ja 1190 saaresta. Se on myös eräs maailman kuuluisimmista sukelluskohteista upeiden ja loputtomien riuttojen, sekä monissa kohteissa nähtävien valashaiden, mantojen ja vasarahaiden ansiosta. Sää on täydellinen ympäri vuoden ja sukellusmatkoissa on taukoa vain kesä-heinäkuun lyhyen monsuunikauden aikana.

Malediiveilla saaret on jaettu turismitarkoituksiin ja paikalliseen asutukseen, eikä saarille perinteisen lomamatkan tekevä pääse tavallisesti vierailemaan kuin yhdellä tai kahdella saarella. Liveaboardillamme voit valita kymmenestä erilaisesta reitistä, jotka kiertävät Malediivien keski- ja pohjoisosia, ja vierailevat kaikilla tunnetuimmilla sukelluskohteilla. Samalla näet veneestäkäsin kymmeniä tai jopa satoja saaria yhdellä matkalla.

* Päivitys 5.8.2015:
Blue o two korvaa M/Y blue "Honor's Legacy" aluksen suuremmalla 26 matkustajapaikan M/Y blue Voyager -aluksella kaikilla "Honor's Legacyn" reiteillä lokakuusta 2015 lähtien. Alkuperäinen 18 matkustajan kiintiömme (Honor's Legacyn maksimimatkustajamäärä) on nyt täynnä, mutta heinäkuun varausten perusteella lunastimme myös aluksen vaihdosta seuranneet 8 lisäpaikkaa, joista vielä muutama jäljellä.

Jos sinä ja ystäväsi olette pohtineet Malediiveille lähtöä, niin enempää ei kannata miettiä, sillä blue o two on nostanut Malediivien liveaboardien hintoja tuntuvasti - me saamme lisäpaikat vielä alkuperäiseen hintaan.

M/Y blue Voyager

Blue o two purjehtii viikoittain Malediiveillä neljällä aluksella yli 30 reittiä. Toisin kuin muut matkanjärjestäjät, jotka vuokraavat aluksia, blue o two operoi omilla aluksilla, jolloin korkeaa standardia ja palvelua pystytään aina ylläpitämään. Kutakin alusta hoitaa ammattitaitoinen ja asialleen omistutunut blu o two -tiimi. Aluksen kapteeni ja miehistö ovat aina valmiina auttamaan sinua kaikin mahdollisin keinoin. Koska turvallisuutesi on ensisijalla, kaikki miehistön jäsenet ovat täysin koulutettuja niin etsintä- kuin pelastustehtäviin.

M/Y blue Voyager on eräs blue o two:n suurimmista aluksista. Se on rakennettu vuonna 2006 ja käynyt läpi kunnostuksen vuonna 2015 Malediivien reittejä varten. Alus pystyy majoittamaan 26 vierasta kymmenellä erillissängyllisellä ja kolmella parisängyllisellä hytillä. Kaikissa hyteissä on ikkuna, oma kylpyhuone, ilmastointi, minibaari, kassakaappi ja viihdejärjestelmä. Yläkannella voi nauttia Malediivien ilta-auringosta uudessa porealtaassa.

Voyager deck plan

Alus on 37 m pitkä ja 8 m leveä teräsrunkoalus. Sitä kuljettaa kaksi 600 hp taloudellista meridieselmoottoria ja sähköntuotantoa varmistavat kaksi generaattoria. Alus tuottaa 6000 l makeaa vettä vuorokaudessa. Ilmatäytöistä huolehtivat 2 L&W:n laadukasta kompressoria ja nitrox tuotetaan turvallisesti membranella. Sukelluksilla (ja sukellusvarusteille) käytetään erillistä dhoni-venettä, jolloin sukelluskansi ei vie tilaa matkustajilta itse aluksella.

Ammattitaitoiset kokit valmistavat aluksella päivittäin ruokaa korkealaatuisista tuoreista aineista, jotka ovat peräisin paikallisilta toimittajilta. Mukavuuden lisäämiseksi aluksilla on kylpytakit sekä runsaasti pyyhkeitä jokaiselle sukeltajalle. Lisäksi tarjolla on erillinen rantapyyhe käytettäväksi porealtaalla varustetulla aurinkokannella.

Blue o two:n ystävälliset sukellusoppaat ovat alan parhaimmistoa, jotka ovat erikoistuneet eri osa-alueisiin kuten meribiologiaan ja vedenalaiseen valokuvaukseen. He varmistavat, että saat kaiken irti liveaboard-elämyksestä pitämällä informatiiviset sukellusbriiffaukset ja auttaen sinua kehittämään sukellustaitoja, joita haluat kehittää.

Reittikuvaus

Pelagic Encounters

Pelagic Encounters

Reitti: North Male - Ari - Vaavu - South Male
Kesto: 7 yötä
Sukellukset: Jopa 4 päivässä (3 päiväsukellusta + 1 yösukellus)

Tällä reitillä matkustetaan pidemmälle etelään Vaavu-atollille ja etsitään suurempia kaloja ja nisäkkäitä. Sukelluksia tehdään enemmän saarten väleissä virtaolosuhteissa, jotta meillä olisi mahdollisimman suuri todennäköisyys suurten kalojen näkemiseen, sekä vieraillaan mantojen 'puhdistusasemilla'.

Esimerkkireitti:

Päivä 1 - Orientaatiosukellus (N. Male), Kuda Girri Wreck (S. Male)

Päivä 2 - Miyaru Faru / Kandooma Thila (S. Male), Miyaru Kandu / Dhevana Kandu (Vaavu) ja Golden Wall / Fotheyo (Vaavu)

Päivä 3 - Fotheyo /Hurahu Kandu (Vaavu), Rakeedhu / Vattaru (Vaavu)

Päivä 4 - Kudarah Thila / Broken Rock (S. Ari), Maamingili Beyru / HoliPäivä Beyru (S. Ari) ja Bodu Finolhu / Beyru Thila (S. Ari)

Päivä 5 - Rangali Madivaru/Madivaru luolat (S. Ari), Matchafushi hylky / Rangali Madivaru (S. Ari) and Gaaviyamas Thila / Matchafushi Wreck (S. Ari)

Päivä 6 - Omadhoo Thila / Vilamendhoo Thila (S. Ari), Feydhoo Wall / Kuda Haa (N. Male) ja Back Faru (N. Male)

Kohteita mm. Fish Head, Fotteyo Kandul, Kandooma Thila ja Guraidhoo Kandu South.

Fish Head tunnetaan myös nimillä Shark Point ja Mushimasmingili Thila, ja se vastaa täydellisesti klassista thilan määritelmää: suuri erillinen pohjaltaan tasainen riutta, joka nousee atollin pohjalta 40-50 metristä 10 metriin lähelle pintaa. Tämä on yksi parhaista kohteista haiden spottaukseen. Riutalta löytyy myös useita luolia ja mielenkiintoisia ulokkeita, joiden lomassa liikkuu tuhansia napsijoita mustien pehmeäkorallien ja suurten viuhkakorallien taustaa vasten.

Fotteyo Kandul on monien mielestä yksi Malediivien parhaista kohteista, tämä atolli tarjoaa upeaa riuttasukellusta sekä haiden spottausta - riutalla liikkuu usein vasarahaita ja harmaita riuttahaita. Haastava kohde, jota ei suositella kokemattomille sukeltajille. Riuttakoukut hyvä varuste kovien virtausten takia.

Guraidhoo Kandu South -kohteessa meri avautuu tämän kanavan itäpuolelle, joten siellä voi nähdä suuria saalistajia - kohde on kuuluisa alueella liikkuvista haikaloista, kotkarauskuparvista ja satunnaisesti vierailevista purjekaloista ja vasarahaista. Yleensä paras sukellushetki kohteelle on vuoroveden virratessa atolliin sisään. Sukellus alkaa atollin ulkoriutalta ja virtaus kuljettaa meidän atolliin sisälle. Suuremmat kalalajat tavataan yleensä itäpuolella missä riutan seinämä vajoaa mereen. Sukelluksen lopussa kanavassa näemme erilaisia pehmeiden korallien ja pienten kalojen peittämiä kivimuodostelmia ja ulokkeita.

Lopulliseen reittiin ja vierailtaviin kohteisiin vaikuttavat säätila, vuodenaika ja paikalliset olosuhteet, ja niistä päättävät aina kapteeni ja paikalliset sukellusoppaat vallitsevien olosuhteiden mukaan.

Sukellusta luontoystävällisesti: Ehdoton sukeltamiseen ja snorklaamiseen liittyvä rajoitus on, että kalat, korallit ja kaikki muut meren elävät on jätettävä rauhaan. Koralliriutta on erittäin herkkä vesiekosysteemi, jonka tasapainoon voi vaikuttaa aivan harmittomalta tuntuva korallien ym. eläinten koskettelu tai syöttäminen. Jottemme myöskään pelottaisi kaloja ja kilpikonnia, vaan pystymme ihailemaan niiden sulavaa uiskentelua myös tulevaisuudessa, on niiden jahtaamista vältettävä.

Sukellusluokitusvaatimukset: Kohde sopii kaiken tasoisille sukeltajille sekä myös ei-sukeltavalle. Osa reiteistä sisältää paljon virtasukelluksia, jotka sopivat paremmin hieman kokeneemmille ja AOWD-luokituksen omaaville sukeltajille.

Matkan hintaan sisältyy:

 • lennot Helsinki-Istanbul-Male-Istanbul-Helsinki
 • lentokenttäkuljetukset alukselle ja takaisin
 • täysihoito veneellä kahden hengen hyteissä
 • kaikki sukellukset
 • tee, kahvi ja vesi aluksella
 • Malediivien majoitusverot
 • 12 litran säiliö ja painot
 • barbeque saarella matkan aikana
 • alennus ensimmäisestä spa-hoidostasi aluksella
 • Sukelluskeskuksen matkanjohtaja / kouluttaja mukana koko matkan

Hintaan eivät sisälly:
 • tipit miehistölle
 • alukselta ostetut tuotteet
 • alkoholipitoiset juomat ja limsat
 • sukellusvarusteet
 • sukelluskurssit
 • nitrox-täytöt
 • matka- ja sukellusvakuutus (pakollinen Malediiveillä)
 • spa-hoidot
 • mahdollinen polttoainelisämaksu
 • lisäpäivät Maléssa
 • vuokravarusteet, mm. matkalaitepaketit, sukellustietokoneet, kamerat, valaisimet, salamat, skootterit.

Matkan hinta 2850(myös kaikille jäljellä oleville lisäpaikoille - saimme lisää lentolippuja alkuperäiseen hintaan!)

Alustava lentoaikataulu  
Meno Paluu
Lähtöpaikkakunta Helsinki, Suomi, 19.12.2015 18:30
Saapuminen Istanbul, Turkki, 19.12.2015 21:55
Lähtö Istanbul, Turkki, 20.12.2015 01:10
Saapuminen Malé, Malediivit, 20.12.2015 12:00
Lentoyhtiö Turkish Airlines
Lähtöpaikkakunta Malé, Malediivit, 27.12.2015 23:50
Saapuminen Istanbul, Turkki, 28.12.2015 05:30
Lähtö Istanbul, Turkki, 28.12.2015 08:40
Saapuminen Helsinki, Suomi, 28.12.2015 12:10
Lentoyhtiö Turkish Airlines

Matkatavaran painorajat Turkish Airlinesilla Malé:en ilman lisäveloitusta vuoden 2015 loppuun asti:

 • 1 kpl laukku ruumaan max 30 kg
 • 1 kpl sukellusvarustelaukku (sisältäen mm. märkäpuku, räpylät, maski, tyhjä säiliö, regulaattori, selkälevy/hihnasto tai takkiliivi, lamppu, snorkkeli)
 • 1 kpl käsimatkatavara max 8 kg.

Lisätietoja: Sports equipment.

Malediivit matkakohteena

Lentoaika: 14 tuntia Helsingistä Maléen välilaskuineen
Aikaero: Kesällä +2 tuntia, talvella +3 tuntia Suomeen nähden
Passi ja viisumi: Passin täytyy olla voimassa 6 kk paluun jälkeen. Turistit saavat saapuessaan automaattisesti 30 päivän turistiviisumin.
Lentokenttäverot: Malediiveillä ei ole tällä hetkellä ns. departure taxia.
Kieli: Divehi
Rahayksikkö: Rufiyaa (Rf).
Sähkö: Jännite 230V, yleisin pistoke 3-piikkinen D-tyyppi
Puhelin: Malediivien mobiiliverkon kattavuus on rajallinen, eikä verkkoyhteyttä ole kaikilla atolleilla. Malediivien maakoodi on +960.


Tiedustelut sähköpostilla matkat@sukelluskeskus.fi tai puhelimitse 045 130 0865. Varaa paikkasi ilmoittautumislomakkeella.

Tampereen Sukelluskeskus Oy on rekisteröity Kuluttajaviraston valmismatkarekisteriin matkanjärjestäjänä rekiströintitunnuksella 750/08/MjMv.

Palveluhinnaston mukainen palvelumaksu 15 € /varaus peritään. Lisämaksu maksettaessa matka Visa, MasterCard ja American Express -luottokorteilla +1,5%, sekä Diners Club -luottokorteilla +3%.

Lisä- ja erityismatkaehdot >
Yleiset valmismatkaehdot >

Manta

Island by Saeed Rashid

Sviitti

Poreallas

Maldives Resort

Auringonlasku

Valashai