ETUSIVU   |   SUKELLUSKURSSIT   |   SUKELLUSMATKAT   |   VERKKOKAUPPA   |   USEIN KYSYTTYÄ   |   YHTEYSTIEDOT

 

Etusivu > Sukellusmatkat

Filippiinit Bohol (Panglao), Dive Thru -sukellusmatka

Dive Thru Resort

Bohol-saari on Filippiinien parhaita sukelluskohteita. Bohol sijaitsee tunnetumman Cebu-saaren itäpuolella ja saaren sukelluskohteet ovat päässet maailman parhaiden sukelluskohteiden top 10 -listoille. Saari on ilmastoltaan kuiva ja miellyttävä, ja se tunnetaan sisäosistaan Chocolate Hills -nimellä kutsutuista kalkkikivikumpareista.

Toinen yhteistyökumppanimme Boholilla on Dive Thru Resort, joka palvelee erityisesti sukeltajia edulliseen hintaan ylellisen Amun Inin lisäksi.

Filippiinien Bohol-saari kohteena
Dive Thru Resort
- lähdöt joka viikko!

 

Dive Thru Scuba Resort sijaitsee Boholin lounaiskärjessä pienellä silloilla yhdistelyllä Panglaon erillissaarella noin 20 kilometrin päässä saaren pääkaupungista Tagbilaranista, jonne saavut Manilasta lentäen. Panglaolla ovat Boholin kuuluisimmat rannat ja Panglao Reef alkaa hotellin edustalta. Panglao on myös ehdolla UNESCO:n maailman kulttuuriperintökohteeksi.

Merikilpikonna Baligasac-saaren riutalla
Merikilpikonna Baligasac-saaren riutalla

Sukellus − Panglaolla riutat alkavat aivan pinnan tuntumasta 2-3 metristä ja jatkuvat kauniina seinäminä ja rinteinä 20-30 metriin. Näkyvyys on tavallisesti yli 20 metriä. Lyhyen venematkan päässä hotellin edustalla on kaunis House Reef, jolla voit nähdä erilaisia pehmyt- ja viuhkakoralleja, barracudia, siipisimppuja ja moreenoita. Veneellä pääsee Panglaon edustalla oleville pienempiä korallisaaria ympäröiville riutoille, joilla on syvempiä seinämiä, virtasukelluksia, ja mahdollisuus nähdä suurempia kaloja ja nisäkkäitä, mm. valashaita, tonnikaloja ja erilaisia riuttahaita. Alueen parhaana sukelluskohteena pidetään lähellä sijaitsevaa Baligasac-saarta, jota ympäröi merensuojelualue ja tunnetut kohteet saarta ympäröivällä riutalla.

Ammattitaitoiset ja huomaavaiset divemasterit ja venepojat pitävät huolta sinusta ja sukellusvälineistäsi lomasi ajan. He pakkaavat, kantavat, valmistelevat, pesevät ja varastoivat sukellusvälineesi, jolloin sinulle jää enemmän aikaa nauttia lomastasi. Täyden palvelun sukelluskeskuksessa voit tehdä halutessasi esimerkiksi PADI Advanced Open Water -kurssin osana matkan sukelluksia.

Voit löytää Panglaon riutoilta mm. ghost pipefisheja

Pitkät sukellukset: Luonnollisesti myös Boholilla noudatetaan kaikkia virkistyssukelluksen turvarajoituksia, mutta muita kuin ilmankulutuksesta aiheutuvia aikarajoja sukelluksillasi siellä ei ole. Eliöstöltään ja väriloistoltaan uskomattoman rikkaat matalat rantariutat tarjoavat mahtavat puitteet pitkiin, mielenkiintoisiin turvapysähdyksiin 3-6 metrin syvyydessä. Näin sukelluksista tulee usein yli tunnin mittaisia. Sukelluskohteet ovat myös ensiluokkaisia snorklauskohteita.

Tutustu Boholin trooppiseen saareen Google Mapsin avulla.

Vuodenajat: Sukellus alueella on ympärivuotista. Ilmasto on trooppinen, lämpötila vaihtelee 25 ja yli 30 °C välillä vuodenajasta riippuen. Marraskuusta huhtikuuhun on kuiva kausi, jolloin vallitsevat tuulet puhaltavat koillisesta ja meri on yleensä tyyni. Elokuusta lokakuuhun vallitseva tuuli puhaltaa lounaasta ja tuo mukanaan ajoittaisia sateita. Eniten sataa tavallisesti marras-tammikuussa. Veden lämpötila vaihtelee 27 ja 30 °C välillä ja näkyvyys 15 metristä yli 30 metriin.

Sukellusta luontoystävällisesti: Tärkeä sukeltamiseen ja snorklaamiseen liittyvä rajoitus on, että kalat, korallit ja kaikki muut meren elävät on jätettävä rauhaan. Koralliriutta on erittäin herkkä vesiekosysteemi, jonka tasapainoon voi vaikuttaa aivan harmittomalta tuntuva korallien ym. eläinten koskettelu tai syöttäminen. Jottemme myöskään häiritsisi kaloja ja kilpikonnia, on niiden jahtaamista vältettävä.

Muut aktiviteetit - Boholilla voi tehdä myös muuta kuin sukeltaa. Dive Thru Resort:in rannalla pääsee snorklaamaan suoraan edustalla sijaitsevalle riutalle, ja hotellilta voi vuokrata myös muita vesiurheiluvälineita. Hotellilta pääsee myös puoli- ja kokopäiväretkille snorklaamaan ja rannalla lepäilemään lähellä sijaitseville upeille Balicasag ja Pamilacan pikkusaarille.

Voit myös tutustua Bohol-saaren rikkaaseen luontoon ja kulttuuriin retkillä Loboc joelle, Chocolate Hills -kalkkikivikumpualueeseen.

Majoitus - Dive Thru Resort on uusi ja nykyaikainen kauniilla Danao-rannalla sijaitseva hotelli. Huoneet ovat siistejä, tilavia ja ilmastoituja. Hotellilla on suuri uima-allasalue rannan edustalla, sekä ravintola, missä voi ruokaillessaan ihastella upeaa merinäköalaa. Ravintola tarjoilee monipuolista ruokaa, jossa on vaikutteita eurooppalaisesta ja aasialaisesta keittiöstä.

Matkan hintaan sisältyy:

 • lennot Helsinki-Tagbilaran-Helsinki
 • lentokenttäkuljetukset
 • majoitus aamiaisella 7 yötä / 8 päivää kahden hengen huoneissa
 • 14 päiväsukellusta
 • sukellusopas, säiliöt ja painot
 • lippuihin kirjoitettavat verot

Matkan hinta alkaen: 2200,-

Hintaan eivät sisälly:

 • Sukellusvarusteet; mainitse varauksen yhteydessä jos tarvitset vuokravarusteita
 • Mahdolliset lisävuorokaudet ja sukellukset
 • Lentokenttäveroja
 • Filippiinien maastapoistumismaksua n. 1000 PHP
 • Virvoitusjuomia/alkoholia
 • Vapaaehtoinen matkavakuutus, kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus
 • Paikalliset sukellusverot ja luonnonpuistomaksut n. 1,7 €/sukellus
 • Vuokravarusteet, mm. matkalaitepaketit, sukellustietokoneet, kamerat, valaisimet, salamat, skootterit.

Sukellusluokitusvaatimus: Kohde sopii kaiken tasoisille sukeltajille ja myös ei-sukeltaville!

Tiedustelut sähköpostilla matkat@sukelluskeskus.fi tai puhelimitse 045 130 0865. Varaa matkasi ilmoittautumislomakkeella.


Tampereen Sukelluskeskus Oy on rekisteröity Kuluttajaviraston valmismatkarekisteriin matkanjärjestäjänä rekiströintitunnuksella 750/08/MjMv.

Palveluhinnaston mukainen palvelumaksu 15 € /varaus peritään. Lisämaksu maksettaessa matka Visa, MasterCard ja American Express -luottokorteilla +1,5%, sekä Diners Club -luottokorteilla +3%.

Lisä- ja erityismatkaehdot >
Yleiset valmismatkaehdot >

Valashait

ghost pipefish

Beach view at Dive Thru

allasalue

Hotel at night

Panglaon tunnetuin ranta Alona Beach on aivan Dive Thru Resortin vieressä. Kuva: Wikipedia

auringonlasku rannalla