ETUSIVU   |   SUKELLUSKURSSIT   |   SUKELLUSMATKAT   |   VERKKOKAUPPA   |   USEIN KYSYTTYÄ   |   YHTEYSTIEDOT

 

Etusivu > Sukellusmatkat

Filippiinit Bohol, Amun Ini -sukellusmatka

Amun Ini Resort ilmasta

Bohol-saari on Filippiinien parhaita sukelluskohteita. Bohol sijaitsee tunnetumman Cebu-saaren itäpuolella ja saaren sukelluskohteet ovat päässet maailman parhaiden sukelluskohteiden top 10 -listoille. Saari on ilmastoltaan kuiva ja miellyttävä, ja se tunnetaan sisäosistaan Chocolate Hills -nimellä kutsutuista kalkkikivikumpareista.

Toinen yhteistyökumppanimme Boholilla on Dive Thru Resortin lisäksi saaren kaakkoisosassa sijaitseva erittäin ylellinen Amun Ini Resort & Spa, joka sijaitsee suurella täysin yksityisellä ranta-alueella trooppisen kasvillisuuden keskellä. Hotellin edessä on kaunis lahti ja oma kirkkaanvalkoinen hiekkaranta, jolta pääset sukeltamaan suoraan koskemattomille riutoille.

Filippiinien Bohol-saari kohteena
ylellinen Amun Ini Resort & Spa
- lähdöt joka viikko!

  Tripadvisor Certificate of Excellence 2013 Winner

Amun Ini sijaitsee noin 90 kilometrin päästä saaren pääkaupungista Tagbilaranista, jonne saavut Manilasta lentäen. Saavuttuasi voit unohtaa kaikki maalliset murheet ja nauttia kaikesta mitä luonto ja resort voivat sinulle tarjota. Kaikista huoneista on upea näköala merelle ja voit herätessäsi katsella Amun Inin edessä nousevaa kaunista Camiguin saarta. Merikilpikonnat ovat pesineet Amun Inin rannalla, ja snorklaamalla tai sukeltamalla saatat nähdä ohikulkevia delfiineitä ja jopa valashaita!

Sukellus − Ammattitaitoiset ja huomaavaiset divemasterit ja venepojat pitävät huolta sinusta ja sukellusvälineistäsi lomasi ajan. He pakkaavat, kantavat, valmistelevat, pesevät ja varastoivat sukellusvälineesi, jolloin sinulle jää enemmän aikaa nauttia lomastasi. Täyden palvelun sukelluskeskuksessa voit tehdä halutessasi esimerkiksi PADI Advanced Open Water -kurssin osana matkan sukelluksia.

Amun Inin edustalla on rannikkoa mukaileva 15 kilometrin mittainen riutta, jolla on upeita koralliseinämiä sekä -rinteitä. Tämän ansiosta kaikki sukelluskohteet sijaitsevat lähellä keskusta. Alue on kuuluisa mm. koralleihin kauniisti naamioituvista kääpiömerihevosista (pygmy seahorse) ja loistavan värikkäistä mandariinikaloista. Hotellin edustalla olevat riutat soveltuvatkin erinomaisesti makrokuvauksesta kiinnostuneille.

Pygmy seahorseMandarin fishes

Pitkät sukellukset: Luonnollisesti myös Boholilla noudatetaan kaikkia virkistyssukelluksen turvarajoituksia, mutta muita kuin ilmankulutuksesta aiheutuvia aikarajoja sukelluksillasi siellä ei ole. Eliöstöltään ja väriloistoltaan uskomattoman rikkaat matalat rantariutat tarjoavat mahtavat puitteet pitkiin, mielenkiintoisiin turvapysähdyksiin 3-6 metrin syvyydessä. Näin sukelluksista tulee usein yli tunnin mittaisia. Sukelluskohteet ovat myös ensiluokkaisia snorklauskohteita.

Tutustu Boholin trooppiseen saareen Google Mapsin avulla.

Vuodenajat: Sukellus alueella on ympärivuotista. Ilmasto on trooppinen, lämpötila vaihtelee 25 ja yli 30 °C välillä vuodenajasta riippuen. Marraskuusta huhtikuuhun on kuiva kausi, jolloin vallitsevat tuulet puhaltavat koillisesta ja meri on yleensä tyyni. Elokuusta lokakuuhun vallitseva tuuli puhaltaa lounaasta ja tuo mukanaan ajoittaisia sateita. Eniten sataa tavallisesti marras-tammikuussa. Veden lämpötila vaihtelee 27 ja 30 °C välillä ja näkyvyys 15 metristä yli 30 metriin.

Sukellusta luontoystävällisesti: Tärkeä sukeltamiseen ja snorklaamiseen liittyvä rajoitus on, että kalat, korallit ja kaikki muut meren elävät on jätettävä rauhaan. Koralliriutta on erittäin herkkä vesiekosysteemi, jonka tasapainoon voi vaikuttaa aivan harmittomalta tuntuva korallien ym. eläinten koskettelu tai syöttäminen. Jottemme myöskään pelottaisi kaloja ja kilpikonnia, vaan pystymme ihailemaan niiden sulavaa uiskentelua myös tulevaisuudessa, on niiden jahtaamista vältettävä.

Tarsiers and Chocolate Hills

Muut aktiviteetit - Boholilla voi tehdä myös muuta kuin sukeltaa ja Amun Ini onkin täydellinen kohde esimerkiksi pariskunnalle, jossa vain toinen sukeltaa! Amun Inin edustalla voi snorklata, liikkua kajakilla tai supilla (stand-up paddleboardilla), sekä ympäristössä käydä veneajelulla, kävelyretkillä, patikoimassa ja pyöräilemässä luontopoluilla. Amun Inin yhteydessä on lisäksi resortin oma Hilotarium Spa, jonka hoidot perustuvat vanhaan filippiiniläiseen 'hilot'-nimellä tunnettuun aromaterapiaa ja hierontaa yhdistävään käsittelyyn.

Amun Ini järjestää myös retkiä saaren muihin osiin. Voit esimerkiksi käydä tutustumassa saaren kuuluisimpaan nähtävyyteen, kauniiseen Chocolate Hills -alueeseen, joka muodostuu yli tuhannesta vanhasta kalkkikivikummusta. Nimensä alue on saanut siitä, kun kuivan kauden aikana kumpuja kattava ruohikko muuttuu ruskeaksi ja saa ne näyttämään suklaakonvehdeilta. Samalla matkalla voit tutustua uhanalaisiin suurisilmäisiin tarsier-pussieläimiin. Muita retkikohteita saarella ovat jokiajelut, seikkailuaktiviteetit jokialueella, perhosviljelmät sekä puolipäiväretki myyttiselle Lamanok-saarelle.

Majoitus - Amun Ini koostuu 16 suuresta yli 60 neliön ylellisestä bungalow-huoneistosta. Jokaisella huoneella on oma merinäköalalla varustettu parveke tai terassi, jonka ikkunat ulottuvat lattiasta kattoon, joten sinusta tuntuu, ettei mikään erota sinua ympäröivästä luonnosta. Bungaloweihin mahtuu 2-3 henkeä ja niitä on saatavilla sekä double että twin sängyillä. Kaikissa huoneissa on nykyaikaiset huonekalut ja varustelu, ilmastointi, internet, kaapeli-tv ja minibaari. Kylpyhuone vastaa eurooppalaisia vaatimuksia ja sisältää vain luontaisesti valmistettuja ekologisia pesuaineita. Täysihoitoon sisälstyy kolme ateriaa päivässä, kahvia, teetä ja juomavettä.

Amin Inin ravintolan pääkokit Joshua ja Boe luovat alueen ruuanlaittoperinteistä ja paikallisesti kasvatetuista ruoka-aineista vaativimmatkin asiakkaat vakuuttavia kulinaarisia elämyksiä. Kannattaa katsoa, mitä ruoka-annoksista sanotaan Tripadvisorissa. Ruoka-aineallergikot huomioidaan menuta suunniteltaessa, kunhan vain tiedetään etukäteen mitä ruoka-aineita välttää.

Matkan hintaan sisältyy:

 • lennot Helsinki-Amsterdam-Manila-Tagbilaran-Manila-Amsterdam-Helsinki
 • lentokenttäkuljetukset
 • majoitus 6 yötä / 7 päivää
 • täysihoito
 • 11 päiväsukellusta
 • sukellusopas, säiliöt ja painot
 • lippuihin kirjoitettavat verot

Diveboat


Matkan hinta alkaen: 2500,-

Hintaan eivät sisälly:

 • Sukellusvarusteet; mainitse varauksen yhteydessä jos tarvitset vuokravarusteita
 • Mahdolliset lisävuorokaudet ja sukellukset
 • Lentokenttäveroja
 • Filippiinien maastapoistumismaksua n. 1000 PHP
 • Virvoitusjuomia/alkoholia
 • Vapaaehtoinen matkavakuutus, kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus
 • Paikalliset sukellusverot ja luonnonpuistomaksut n. 1,7 €/sukellus
 • Vuokravarusteet, mm. matkalaitepaketit, sukellustietokoneet, kamerat, valaisimet, salamat, skootterit.

Sukellusluokitusvaatimus: Kohde sopii kaiken tasoisille sukeltajille sekä erityisen hyvin myös ei-sukeltaville!

Tiedustelut sähköpostilla matkat@sukelluskeskus.fi tai puhelimitse 045 130 0865. Varaa matkasi ilmoittautumislomakkeella.


Tampereen Sukelluskeskus Oy on rekisteröity Kuluttajaviraston valmismatkarekisteriin matkanjärjestäjänä rekiströintitunnuksella 750/08/MjMv.

Palveluhinnaston mukainen palvelumaksu 15 € /varaus peritään. Lisämaksu maksettaessa matka Visa, MasterCard ja American Express -luottokorteilla +1,5%, sekä Diners Club -luottokorteilla +3%.

Lisä- ja erityismatkaehdot >
Yleiset valmismatkaehdot >

Going diving

Pygmy seahorse

Poolview

Room

Whaleshark

Hanging Bridge

Ribbon eel

Spa

Reef fishes

Spa area

Macro life

Culinary

Bungee rope on river

Pool view at night