ETUSIVU   |   SUKELLUSKURSSIT   |   SUKELLUSMATKAT   |   VERKKOKAUPPA   |   USEIN KYSYTTYÄ   |   YHTEYSTIEDOT

 

Etusivu > Sukellusmatkat

Sukellusmatkat Aqabaan Jordaniaan joka viikko!

Rauhallinen Jordania tarjoaa paljon elämyksiä sukeltajille ja ei-sukeltajille kohtuuhintaan.

Aqaba on myös loistava paikka Open Water -kurssin avovesien suoritukselle!

 

Sukella tai snorklaa Aqabanlahden upeilla
riutoilla ja nauti rauhallisesta lomasta. Voit myös vierailla mm. häikäisevässä Petrassa
ja ainutlaatuisessa Kuolleessameressä.

Aqaban kaupunki

Aqaban kaupunki sijaitsee Punaisenmeren rannalla Aqabanlahden pohjoispäässä Israelin ja Saudi Arabian välissä. Vaikka Jordania on erittäin rauhallinen ja turistiystävällinen paikka, ei Aqaba ole vielä kokenut suurten kansainvälisten turistiryhmien ryntäystä. Niinpä Aqaban riutat ovat esimerkiksi naapurikaupunkia Eilatia paremmassa kunnossa ja rannoilla tapaa enimmäkseen jordanialaisia turisteja ja perheitä.

International Arab Divers logo TripAdvisor Certificate of Excellence Winner 2014

Yhteistyökumppanimme Aqabassa on Arab Divers Hotel & Dive Center, joka sijaitsee n. 10 km kaupungin keskustan eteläpuolella South Beachilla lähellä kaikkia Aqaban parhaita sukelluskohteita.

Arab Diversin huoneet ovat siistejä, viihtyisiä ja yksinkertaisia. Kaikkien huoneiden varustukseen kuuluu ilmastointi, oma kylpyhuone, tv ja jääkaappi. Hotellilla on ilmainen wifi, 24h vastaanotto, uima-allas ja oma ravintola, josta saa jordanialaisittain valmistettua ruokaa edullisesti. Katolla on lounge, josta aukeaa upea näkymä merelle ja vastarannalla sijaitseville vuorille erityisesti auringonlaskun aikaan. Hotelli ei tarjoile alkoholia, mutta paikallisesta alkosta hankittuja juomia saa nauttia hotellin alueella. Hotelli sijaitsee vuorenrinteella n. 800 metrin päässä rannasta ja eri sukelluskohteisiin kuljetaan autolla.

Matkan hinta alkaen: 1090 € sukeltava / 890 € ei-sukeltava

Matkan hintaan sisältyy:

 • Majoitus jaetussa 2 hh aamiaisella 8 yötä / 7 päivää
 • Lennot Turkish Airlines Helsinki - Istanbul - Aqaba - Istanbul - Helsinki
 • Viisi rantasukelluspäivää, kaksi sukellusta päivässä
 • Sukelluksiin sisältyy säiliöt, painot ja paikallisen keskuksen sukellusopas

Hintaan ei sisälly:

 • Henkilökohtaiset sukellusvarusteet; mikäli tarvitset vuokravarusteita, mainitse siitä varauksesi yhteydessä (10 JOD / sukelluspäivä Arab Diversilta)
 • Lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • Sukellusvakuutus
 • Vapaaehtoinen matkavakuutus; kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, johon sisältyy peruutusturvavakuutus
 • Sukelluslisämaksut: 3 sukellusta päivässä +15 JOD / päivä, sukellukset veneeltä +40 JOD / päivä (sis. lounaan), yösukellus (min. 4 henkeä) 45 JOD / henki
 • Vuokravarusteet, mm. matkalaitepaketit, sukellustietokoneet, kamerat, valaisimet, salamat, skootterit
 • Kurssit:
  • PADI tai SSI Open Water -kurssin avovedet 165 JOD
  • Suosittuja erikoiskursseja: Syväsukellus, Hylky, Nitrox, Kalantunnistus, Nosteenhallinta, Venesukellus ja Vedenalainen valokuvaus
 • Palvelut snorklaajille:
  • Snorklausvarusteiden vuokra 15 JOD / päivä; 50 JOD / venesnorklauspäivä (sis. lounaan)
  • Snorklausopas 20 JOD / puoli päivää (3 tuntia).
 • Retket, esim.:
  • Petra: pääsymaksu 55 JOD / päivä, kuljetukset n. 20-50 JOD / henki osallistujien määrästä riippuen.
  • Kuollutmeri: pääsymaksu rannoille 10-20 JOD / päivä, kuljetukset n. 20-50 JOD / henki osallistujien määrästä riippuen

Kurssi: 1 JOD = 1,29 EUR (16.12.2015).

Lentoaikataulu - lennot joka toinen päivä  
Meno Paluu

Lähtöpaikkakunta Helsinki, Suomi, 18:25
Saapuminen Istanbul, Turkki, 21:50
Lähtö Istanbul, Turkki, 00:25
Saapuminen Aqaba, Jordania, 02:55
Lentoyhtiö Turkish Airlines

Lähtöpaikkakunta Aqaba, Jordania, 03:55
Saapuminen Istanbul, Turkki, 06:30
Lähtö Istanbul, Turkki, 08:35
Saapuminen Helsinki, Suomi, 12:05
Lentoyhtiö Turkish Airlines

Matkatavaran painorajat Turkish Airlinesilla Aqabaan ilman lisäveloitusta:

 • 1 kpl laukku ruumaan max 30 kg
 • 1 kpl sukellusvarustelaukku (sisältäen mm. märkäpuku, räpylät, maski, tyhjä säiliö, regulaattori, selkälevy/hihnasto tai takkiliivi, lamppu, snorkkeli)
 • 1 kpl käsimatkatavara max 8 kg.

Lisätietoja: Sports equipment.


Aqaba sukelluskohteena

Aqaban rannikko tarjoaa kauniita ja hyväkuntoisia riuttoja sekä hylkyjä, joita on helppo sukeltaa. Kohteita on kaikkiaan 23, joista 21 on Aqaban merisuojelualueen sisällä. Lähes kaikkiin kohteisiin pääsee suoraan rannalta, eikä voimakkaita virtauksia tavallisesti ole. Aqaba onkin erinomainen paikka sukelluskurssien suorittamiselle Open Water -kurssin avovesistä erikoiskursseihin.

Cedar Pride hylky Koralleja Cedar Pride tornissa

Tunnetuin sukelluskohde on Cedar Pride -hylky, entinen libanonilainen rahtilaiva, joka upotettiin tarkoituksella vuonna 1985 keinotekoiseksi riutaksi Jordanian kuninkaan Abdullah II:n pyynnöstä. Erityisesti hylyn torniosa on upeiden korallien peitossa, ja hylky lepää kahden erillisen korallikivialueen päällä, jolloin hylyn alitse pääsee jopa sukeltamaan pientä kanjonia pitkin. Pintaosa on 10 m syvyydellä ja hylyn pohja 28 metrissä, joten hylky sopii hyvin eritasoisille sukeltajille.

Taiyong-hylky tarjoaa haastetta myös tekniikkasukeltajille, sillä tämän suuren vuonna 1999 upotetun nostokurkiproomin matalimmat osat ovat 35 metrin syvyydellä ja syvimmät osat 57 metrissä. Nostokurki on viuhka- ja mustakorallien peitossa.

M42-ilmatorjuntatankki turvapysähdyksessä

The Canyon -kohteen turvapysähdyssä 5 metrissä voi ihailla Aqaban toiseksi tunnetuinta hylkyä, Jordanian kuninkaallisen sukellusseuran upottamaa M42-ilmatorjuntatankkia, jonka lasi-, vuokko- ja skorpionikalat ovat vallanneet.

Muilla kohteilla pääosassa ovat terveet kauniit korallit, korallipylväät, kanjonit sekä tietenkin Aqaban merisuojelualueen monipuolinen kalalajisto. Voit nähdä sukelluksilla mureenoita, rauskuja, siipisimppuja, skorpioni- ja kivikaloja, barracudia, kilpikonnia, papukaija,- perhos- ja vuokkokaloja, napoleon wrasseja ja hyvällä lykyllä myös valkoevähaita. Macroharrastajat voivat etsiä merivuokkojen joukosta harlekiinikatkarapuja ja kuvata kauniita joulukuusimatoja lukemattomissa eri väreissä.

Tarkempiin kohde-esittelyihin kannattaa tutustua esimerkiksi DIVE-lehden Aqaban kohde-esittelystä, sekä Arab Diversin kohdekartoista (pdf).

Sukelluskeskus

Arab Divers Dive Center on ystävällinen ja ammattimainen PADI- ja SSI-sukelluskeskus, jonka kansainväliset sukelluskouluttajat tuntevat Aqaban sukelluskohteet erittäin hyvin. Turvallisuus ja perusteelliset sukellus/kohdebriefingit ovat hupisukelluksilla etusijalla, ja kursseilla he pitävät huolen siitä, että kurssi etenee sopivaa vauhtia kullekin osallistujalle.

Punainenmeri
Punainenmeri on leveysasteillaan vertaansa vailla oleva sukelluslomakohde, joka on snorklaajien ja sukeltajien mekka. Punaisenmeren kimaltavan pinnan alla piileksivät monet maailman parhaimpiin kuuluvat sukelluspaikat.

Punaisenmeren nimi johtuu siellä havaittavasta Trichodesmium erythraeum -nimisestä levästä, joka "kukkiessaan" muuttuu punertavan ruskeaksi. Meren punaisuutta lisää auringonlaskun aikaan sen pinnasta heijastuvat punasävyiset vuoret sekä toisinaan punaisena hehkuva taivaanranta. Nämä punaiset ovat erityisen upeat Aqaban taustalla sekä vastarannalla Israelin ja Egyptin rannikolla.

Punainenmeri on suolaisimpia ja lämpimimpiä kaikista merielämää sisältävistä vesistöistä. Suotuisista merivirroista ja runsaasta haihtumisesta johtuva meren korkea suolapitoisuus ovat luoneet erinomaiset edellytykset rikkaalle eläimistölle ja upeille koralliriutoille. Punaisessameressä on yli 1100 erilaista kalalajia ja sieltä on tavattu yli 200 erilaista korallityyppiä.

Retkimahdollisuuksia

Jordania tarjoaa sukelluksen ohella valtavasti luontoon, historiaan ja kulttuuriin liittyviä kokemuksia. Petran kalliokaupunki on tunnetuin must-see -vierailukohde, mutta myös Kuolleenmeren ainutlaatuisuus on kokemisen arvoinen. Wadi Rumin aavikkoylänkö, -vuoret ja beduiinikylät ovat myös henkeäsalpaavia.

Myös Aqaban kaupunkiin kannattaa tutustua matkan yhteydessä ainakin illallisen tai shoppailun merkeissä. Aqaba on erityistalousalue, jolla on merkittäviä veroetuuksia muuhun Jordaniaan nähden. Tästä syystä esimerkiksi ostokset ja ruoka ovat edullisia. Jordanialaiset ovat hyvin ystävällisiä ja avuliaita turisteja kohtaan.

Petra

Petran rauniokaupunki on Jordanian tunnetuin yksittäinen nähtävyys. Se perustettiin nabatealaisten pääkaupungiksi kuudennella vuosisadalla eea ja tunnetaan erityisesti kallioseinämiin kaiverretusta arkkitehtuurista. Se on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1985, ja vuonna 2007 se äänestettiin myös yhdeksi seitsemästä uudesta maailmanihmeestä.

Treasury, Petra

Petra on nykyään historiallinen kansallispuisto, johon sisäänpääsy tapahtuu Wadi Musan kaupungista dramaattista Siq-solaa pitkin. Petrin kuuluisin monumentti Al Khazneh "aarrekammio" avautuu ensimmäisenä vieraalle solan päättyessä. Petran kaupungissa ja laaksossa on aarrekammion lisäksi valtavasti nähtävää, ja hyväkuntoisten kannattaa patikoida vuoriluostarille Petran reitin päätepisteeseen, josta avautuvat upeat maisemat Petran laaksoon ja itään Kuolleellemerellepäin.

Kuollutmeri

Vierailu Kuolleenmeren rannalle on ensikertalaiselle hämmentävä kokemus. Loppukesästä rantavesi on polttavan kuumaa ja jopa 33 %:n suolapitoisuus kelluttaa uimaria suureksi osaksi vedenpinnan yläpuolella. Kristalloituneet suolajäämät muodostavat rannoille laattoja ja patsaita. Paljon mineraaleja sisältävän veden uskotaan auttavan mm. erilaisiin ihosairauksiin. Päivä rannalla on Kuolleellamerellä ainutlaatuinen kokemus.

Kuollutmeri

Kuollutmeri - tai oikeammin järvi - on maan pinnan matalin paikka maapallolla, 408 metriä merenpinnan alapuolella. Jordanvirta tuo Kuolleellemerelle vettä haihtuvan veden tilalle, mutta tästä huolimatta järvi kutistuu jatkuvasti. Kuollutmeri sijaitsee Israelin ja Jordanian välissä, ja sen rannoille pääsee molempien valtioiden puolelta. Veteen pääsee turvallisesti vain uimatarkoitukseen rakennetuilta julkisilta tai hotellien rannoilta.

Wadi Rum

Wadi Rumin aavikkoylänkö upeine punasävyisine vuorineen, laaksoineen ja beduiinikylineen antaa unohtumattomia kokemuksia erityisesti luonnonystäville. Wadi Rumiin voi tehdä Aqabasta mm. patikointiretkiä, jeeppiajeluita tai tutustua alueeseen helposti vierailijakeskuksesta käsin.

Jordania

Kausi: Jordaniaan voi matkustaa vuoden ympäri.
Aikaero: Kesällä sama aika, talvella +1 tunti Suomeen nähden.
Valuutta ja luottokortit: Jordanian dinaari, kurssi 1 JOD = 1,29 EUR (16.12.2015). Yleisimmillä luottokorteilla saa nostettua käteissä kaupungeissa. Arab Diversilla voi maksaa lisäpalvelut ja ravintolalaskut luottokortilla.
Ilmasto ja säätilat: Erämaailmasto. Jordaniassa aurinko paistaa lähes joka päivä vuoden ympäri. Kesällä (touko-syyskuussa) voi olla todella kuumaa ja ei ole lainkaan epätavallista, että lämpötila kohoaa yli 40 asteen. Vasta marraskuussa ilmat viilenevät, varsinkin iltaisin. Tammikuu on kylmin kuukausi, mutta silloinkaan päivälämpötila ei koskaan laske alle 23 asteen. Kesällä meriveden lämpötila on enimmillään 26-27 astetta ja talvella viileimmillään n. 21 astetta.
Sähkö: 230 V, brittiläisiä ja eurooppalaisia pistokkeita.
Passi ja viisumi: Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumispäivästä. Suomen kansalaiset tarvitsevat Jordaniaan viisumin, mutta sen saa lentokentältä saapumisen yhteydessä. Suoraan Aqabaan saavuttaessa turistiviisumi on ilmainen yhtenä Aqaban erityistalousalueen etuisuuksista.
Puhelin: Suomalaiset matkapuhelimet toimivat Jordaniassa hyvin. Maan suuntakoodi +962.


Tiedustelut ja varaukset sähköpostilla matkat@sukelluskeskus.fi, puhelimitse 045 130 0865 tai alempana tällä sivulla.

Tampereen Sukelluskeskus Oy on rekisteröity Kuluttajaviraston valmismatkarekisteriin matkanjärjestäjänä rekiströintitunnuksella 750/08/MjMv.

Palveluhinnaston mukainen palvelumaksu 15 € /varaus peritään. Lisämaksu maksettaessa matkan Visa, MasterCard ja American Express -luottokorteilla +1,5%, sekä Diners Club -luottokorteilla +3%.

Lisä- ja erityismatkaehdot >
Yleiset valmismatkaehdot >


Arab Divers Hotel & Dive Center

Arab Divers from the road

Rooms outside

Room inside

Dive center

Dive briefing

Roof lounge

View from roof

Food at restaurant

Pool

Turkish Airlines kuljettaa sukellusvarusteet ilmaiseksi Aqabaan

 

 
SS Turkia SS Turkia piirros